Vdahnemo življenje
Restavratorski atelje Bogovčič je pristno družinsko podjetje,
ki se ukvarja s konzerviranjem in restavriranjem likovnih umetnin.
Domov > Novice > Novice - podrobnosti
12. strokovno srečanje konservatorjev-restavratorjev
12. strokovno srečanje kons.-rest. Foto: Triptih d.o.o.

Strokovna srečanja konservatorjev-restavratorjev so se na pobudo konservatorsko-restavratorske sekcije pri Skupnosti muzejev Slovenije in ob sodelovanju Društva restavratorjev Slovenije začela pred 12 leti v Narodnem muzeju Slovenije. Po devetih letih se je srečanje iz Narodnega muzeja preselilo v Slovenski etnografski muzej, kjer bo letos že tretjič. Konservatorji-restavratorji in nekateri drugi, ki so s to stroko tesno povezani, predstavljajo svoje delo, dosežke in novosti na plakatih. Dogodek pa spremljajo tudi predavanja, filmi in predstavitve sponzorjev. 

 

Letos se nam s plakati predstavlja 63 avtorjev iz štirih držav (Slovenije, Hrvaške, Makedonije in Madžarske). Teme so zelo raznolike. Zajemajo slikarstvo, kiparstvo, arheologijo, stavbno dediščino, arhivske in muzejske predmete; tudi preventivno zaščito, pedagogiko, naravoslovne analize in uporabo novih tehnologij v konservatorsko-restavratorski stroki. Razstavo plakatov bodo dopolnili štirje krajši referati in plenarno predavanje prof. dr.Franca Pohlevna z Biotehniške fakultete Univerze v Ljubljani o ogroženosti in zaščiti lesa.

 

Ob dogodku bo izšel zbornik Konservator-restavrator, v katerem bodo objavljeni povzetki vseh plakatov in plenarno predavanje.

 

Več na: www.etno-muzej.si/sl/12-strokovno-srecanje-konservatorjev-restavratorjev






Galerija